HATAY / DEFNE - Nimet-Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bizim Restoran/Our Restaurant

Bizim Restoran/Our Restaurant Etwinning Projesi okulumuz ortaklığında yürütülmektedir.

Projemizde Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanında eğitim alan öğrencilerimiz hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini kullanarak birlikte kendi restoranlarını açacaklardır. Restoran menüsündeki tüm yemekleri kendi oluşturdukları tarifeye göre uygulayıp, kendi yemeklerinden oluşan bir menü ortaya çıkaracaklardır. Sağlıklı beslenme ve Hijyen kurallarına uyarak açacakları bu sanal restoranda aynı zamanda yemeklerin tariflerini içeren tarif defterleri hazırlayacak ve kendi restoranlarının şefi olacaklardır. Proje süresi 2 ay olarak belirlenmiştir.

Projemiz Türkiye çapında yürütülmekte olup, proje faaliyetleri Tekirdağ, Ankara ve Hatay'daki toplam 4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak yerine getirilmektedir. Hatay'ı temsilen okulumuzdan Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Sayın Hasret YILMAZ KAHLEOĞULLARI danışmanlığında 6 öğrenci Bizim Restoran eTwinning projesinde yer almaktadır. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz

Yayın: 11.11.2021 - Güncelleme: 15.01.2023 11:43 - Görüntülenme: 257