HATAY / DEFNE - Nimet-Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YÖREMİN YEMEĞİ ANNEMİN EMEĞİ eTWINNING PROJESİ

Okulumuzun Proje Ortağı olarak yürüttüğü, Yöremin Yemeği Annemin Emeği e-twinning projesi ile , kayıt altına alınmadığı için unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin açığa çıkarılması, fotoğraflanması, hikayesi olanların yazılması amaçlanmaktadır. Proje öncelikle bu yemeklerin öğrencilerin ailesi ile birlikte yapılması ve daha sonrasında akran eğitimiyle öğrencinin  Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Atölyesinde arkadaşlarına öğretmesi etkinliklerinden oluşmaktadır. Projemiz kasım ayında başlamış olup mayis ayinda Yöremin Yemeği Annemin Emeği yemek kitabının oluşturulması ile bitirilecektir.Proje okulumuzu temsilen  Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi  Sayın Murat ŞAHİN'in danışmanlığında  5 öğrenciden oluşan proje ekibimizin de arasında bulunduğu toplam 7 il 10 okuldan oluşan ortaklar ile birlikte yürütmektedir.

Yayın: 24.01.2021 - Güncelleme: 15.01.2023 11:42 - Görüntülenme: 357